Džudo klub Kinezis najbolji i na prvenstvu za juniore

Džudo klub Kinezis
Džudo klub Kinezis Izvor: Facebook, printscreen

Džudo klub Kinezis je, osvojivši 10 medalja, bio najbolji na državnom prvenstvu za juniore, koje se održalo u Beogradu. Džudisti niškog kluba osvojili su jednu zlatnu medalju, pet srebrnih i četiri bronzane.

Džudo klub Kinezis je tako objedinio titule u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Pre dve nedelje su na prvenstvu države za seniore osvojili prvo mesto u ukupnom plasmanu, ispred favorita Crvene zvezde.

Zlatnu medalju na takmičenju za juniore osvojio je Aleksandar Stojkov u kategoriji do 100kg.

Srebro je pripalo Mini Pešić (do 48 kg), Mili Đorđević (do 63 kg), Slobodanu Đorđeviću (do 66 kg), Milošu Milaševiću (do 90 kg), Andriji Stošiću (preko 100 kg).

Bronzu su poneli Nevena Milić (do 48 kg), Pavle Krsmanović (do 60 kg), Đorđe Stanojević (do 73 kg) i Dejan Volaš (do 73 kg).

Treneri ekipe kažu da su prezadovoljni ostvarenim rezultatima, ali da su oni očekivani. Navode da je ovo najuspešnija godina u istoriji kluba i nadaju se da će napornim treningom ostvariti još bolje rezultate.

U tekućoj godini je ostalo da se održi Superliga Srbije u Džudou, a ona je zakazana za 28. i 29. novembar.

Još jedan veliki uspeh u godini kad slavimo 30 godina postojanja kluba. Ostaje još Superliga u kojoj, takođe, imamo najviše ciljeve. Definitivno najuspešnija godina za nas i motiv da budemo još bolji – istakao je Nemanja Stanković.

Nadomak medalje bili su Stefan Radovanovići Nikola Manić koji su bili peti u svojim kategorijama, a nastupili su još Mirko Perišić i Dušan Stanković.