Džezeri iz Pekinga i glumci iz Šangaja na ovogodišnjem Nišvilu

Legenda o beloj zmiji - Kina; Foto: Nišville
Legenda o beloj zmiji - Kina; Foto: Nišville

Završne večeri Nišvilla 2018, u nedelju 12. avgusta nastupiće sastav iz Kine koji predvodi najpozntaji kineski džez muzičar – trubač i kompozitor Li Xiaochuan.

Li Xiaochuqan Quintet; Foto: Nišvile
Li Xiaochuqan Quintet; Foto: Nišvile

Kvintet sa kojim će nastupiti na Nišvilu praktično je kineska džez reprezentacija i čine ga: vibrafonistkinja i perkusionistkinja Chenchu Rong, gitarista Zhang Xiongguan, basista Yong (Adam) Huang i bubnjar Zhitong Xu.

Predstava “Legenda o beloj zmiji”

U sklopu programa “Nišville jazz teatar”, trupa Shangai Theatar Academy izvešće predstavu “Legenda o beloj zmiji” – kombinaciju klasične kineske opere i savremenog pozorišnog izraza.

U pitanju je adaptaciju tradicionalne kineske legende koja se bavi temom opstanka prave ljubavi u današnjim vremenima, a izvešće je ukupno devet izvođača.

Rediteljka ove predstve Xiao Ying, jedna je od najvećih glumica Pekinške opere danas, a tokom festivala će održati pozorišnu radionicu. Nagrađivana kako u Šangajskoj provinciji, tako i u pet provincija severno-zapadne Kine, ali i dobitnica Zlatnog Trougla koji dodeljuje Ministrstvo Narodne Republike Kine.