Dve nagrade za Lutkarsko pozorište na Susretima profesionalnih pozorišta

dve nagrade
Foto: Pozorište lutaka

Na Pedeset prvim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije Pozorište lutaka nastupalo je sa predstavom „Snežna kraljica“ i osvojilo dve nagrade.

Dve nagrade otišle su u ruke Svetlani Mihajlović i Mariji Cvetković. Nagrada stručnog žirija za glumačko ostvarenje dodeljena je glumici Svetlani Mihajlović, dok je glumica Marija Cvetković nosilac nagrade za najbolju animaciju „Janko Vrbnjak“ koju dodeljuje Malo pozorište „Duško Radović“.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije festival je imao onlajn izdanje. Na Jutjub kanalu festivala emitovano je osam predstava u takmičarskom delu programa. Predstava „Carev zatočnik“ Pozorišta za decu Kragujevac kao domaćina festivala emitovana je u revijalnom delu programa, u čast nagrađenih.

Stručni žiri je zasedao u sastavu: Jovan Caran, glumac, reditelj i kretaor lutaka, Alek Rodić glumac, reditelj i kompozitor i Ana Kovjanova, scenograf, kostimograf i kretaor lutaka.

Gran pri festivala pripao je Pozorištu za decu Kragujevac za predstavu „Bambi“.

Predstavu „Snežna kraljica“ je režirao Zoran Lozančić, koji je radio i scenografiju i izbor muzike, asistent režije bila je Jelena Ćorćević, idejne skice potpisuje Erika Janović, kreaciju i izradu lutaka Dušan Stanković i Dragana Đurić, kompjutersku animaciju i program Aleksandar Dević, a plakat i fotografije Davorin Dinić. Glumački ansabl čine: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Slobodan Miljković, Uroš Milojević i Mladen Milojković.

Global Digital Clinik