Dragana Sotirovski najavila rekonstrukcije parkova

Gradska opština Medijana nedavno je postavila novo solarno drveće na Trgu učitelja Tase i Čairskom parku

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, najavila je rekonstrukcije gradskih parkova, kao i da se radi na tome da u parkovima budu čuvari. Rekonstruisana je i fontana u parku „Čair“ koja je ukras dečjeg amfiteatra.

Sotirovski je naglasila da očuvanje parkova i fontana zavisi od nas samih i da je to odgovornost svih Nišlija. Potom je najavila rekonstrukcije parkova kod Pravnog fakulteta i na Bulevaru Nemanjića.

„Želimo da imamo lepe gradske oaze za naše najmlađe, a i one najstarije. Koliko će ova fontana biti očuvana zavisi od nas samih. Ono što je neophodno parku Čair je čuvar i video-nadzor. Nažalost, takvo je vreme da sve ono što imamo moramo i na taj način da zaštitimo. Svedoci smo da park ispred Gradske kuće može da se održava, i da je i te kako lep kada ga čuvamo i negujemo, park kod suda, takođe, uveliko se rekonstruiše park kod Pravnog fakulteta, a sledeći je na Bulevaru Nemanjića”– rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Završena je zamena polupane rasvete na Čairu i osvetljavanju delove Čaira, koji su bili u mraku.

“Čair se rekonstruiše po fazama, veliki je park, ogromna površina je u pitanju. Više od 30 godina nismo gradili parkove“– kazala je Sotirovski.

Sotirovski je takođe najavila da će biti raspisan poziv za skupštine stanara za uređenje međublokovskog prostora, za saniranje krovova i sređivanje ulaza i sportskih terena, ali da će biti i nove sadnje trave i drveća sredinom oktobra.

Global Digital Clinik