Dodeljena priznanja višestrukim davaocima krvi u Nišu

Crveni krst Niš
Crveni krst Niš

Povodom obležavanja 14.juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Niš i Zavod za transfuziju krvi Niš podelili su priznanja svim višestrukim davaocima krvi koji su ovu dragocenu tečnost darivali 50 i 75 puta.

Sedmoro Nišlija dobilo je priznanje za 75 davanja krvi, dok je sedamnestoro nagrađeno za 50 dobrovoljnih davanja, a bilo je i onih koju su bili nesebični čak 100 puta, kaže sekretarka Crvenog krsta u Nišu, Sanja Stojanović.  

Učenici niških gimnazija sa volonterima Crvenog krsta
Učenici niških gimnazija sa volonterima Crvenog krsta

Budi tu za druge. Dajte krv. Podarite život

“Tema ovogodišnje kampanje je dobrovoljno davanje krvi kao akcija solidarnosti. Ističu se glavne ljudske vrednosti kao što su altruizam, poštovanje, empatija i ljubaznost, dok je osnova dobrovoljno davanje krvi. Svaka jedinica krvi može da spasi tri života”, rečeno je na svečanosti u Crvenom krstu Niš.

U Srbiji svakih 100 sekundi je neophodan 1 davalac

Niš u ovom momentu raspolaže dovoljnim količinama jedinica krvi, plazme i trombocita neophodnih za lečenje pacijenata“, kažu iz Zavoda za transfuziju krvi i dodaju das vi koji žele da daju krv mogu to da učine u Zavodu pri Kliničkom centru Niš svakog radnog dana od 8 do 14 časova.