Devojčice u Nišu “uhvatile” preduzetničku ideju u digitalnom svetu

Devojčice u Nišu “uhvatile” preduzetničku ideju u digitalnom svetu
Devojčice u Nišu “uhvatile” preduzetničku ideju u digitalnom svetu

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u OŠ “Vožd Karađorđe” u Nišu organizovane su radionice za predstojeće takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom “Uhvati ideju”.

Podsticanje preduzetničkog razmišljanja kod devojčica

Takmičenje se organizuje da bi se podstaklo preduzetničko razmišljanje kod devojčica, a više informacija o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije.

“Zadatak je da devojčice predstave svoje preduzetničke ideje odgovarajući na temu takmičenja – kako rešavaju neki od svakodnevnih izazova koristeći digitalne tehnologije. Devojčice bi trebalo da budu inovativne i kreativne u osmišljavanju što interesantnijih radova u formi videa na zadatu temu u trajanju do 59 sekundi”, navodi se u saopštenju Udruženja poslovnih žena Srbije.

Neophodno je da se na konkurs sa radovima jave timovi od po tri članice čime se podstiče timski rad. 

Za najbolje vredne nagrade

Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama, a pobednički timovi će biti proglašeni nakon radionice koja će se za finaliste takmičenja održati 26. aprila u kompaniji Telenor. 

Prvi put ove godine organizuju se pripremne radionice na kojima devojčice mogu da steknu veštine izrade video radova i prezentovanja.

Međunarodni dan devojčica u IKT-u ustanovljen je na nivou UN i obeležava se svakog poslednjeg četvrtka u aprilu.

“Cilj projekta je da se osnaže devojčice prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima i da biraju svoj poziv u netipično ženskim zanimanjima u sektoru poput informacionih tehnologija”, kažu u Udruženju poslovnih žena Srbije.

Ove godine Dan devojčica realizuje se uz institucionalnu podršku Vlade Srbije i premijerke Ane Brnabić, koja je počasna pokroviteljka projekta.