Centar za edukaciju dece - vrtić "Dečija bašta"

Vladislava Ribnikara 9
18000 Niš

063 106 84 95
018 45 49 213

Posetite nas na Fejsbuku

Centar za edukaciju dece – vrtić “Dečija bašta” je novi vrtić u Nišu

Rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS vrtić ,,Dečija bašta” verifikovan je kao predškolska ustanova.

Vrtić, centar za edukaciju dece “Dečija bašta” je počeo sa radom 1. februara 2017. godine. Nalazi se u mirnom delu grada, u blizini spomen-parka Bubanj.

Vrtić je smešten u novom i lepo opremljenom prostoru od 200 kvadratnih metara, koji nije namenski građen, ali je u potpunosti adaptiran za boravak dece, sa dvorištem, koje je uređeno travnatom površinom, baštom sa voćem i letnjikovcem, koji omogućava boravak i igru dece na otvorenom svakodnevno i u svim vremenskim prilikama.

Radno vreme:

od 07:00 do 19:00, ali se može prilagoditi potrebama roditelja.
Postoji mogućnost organizovanja rada i subotom.

Pored celodnevnog i poludnevnog boravka, pružamo usluge čuvanja dece na sat.

U zavisnosti od dužine boravka deca imaju od 1-4 obroka dnevno.
Vršimo upis dece od 2-6 godina.

Opremljenost prostora i kadar

Vrtić je opremljen najsavremenijim didaktičkim sredstvima za rad sa decom, igračkama, koje su bezbedne i u potpunosti u skladu sa potrebama dece i normativima za rad.

Prostor je prilagođen svim uzrastima i bezbedan za boravak dece.

Sa decom radi stručan kadar, vaspitač, medicinska sestra-vaspitač i psiholog, uz podršku saradnika sa strane: profesora engleskog jezika, profesora fizičke kulture, pedijatra, logopeda i saradnika drugih profila koje angažujemo po potrebi.

MISIJA

Naša misija je da pružimo deci aktivan i kreativan pristup vaspitanju i obrazovanju, objedinjujući ,,učenje“ kroz raznovrsne aktivnosti u prirodi, deci primerene eksperimente, muziku,pesmu, a sve kroz slobodnu igru, kako bi podstakli fizički, emocionalni, intelektualni i socijalni razvoj svakog deteta, kao i svest o značaju očuvanja prirode.

VIZIJA

Naša vizija je srećno i zdravo dete spremno da se suoči sa svim izazovima odrastanja.

Program rada

Programom rada predviđeni su pored svako dnevnog i organizovanog vaspitno obrazovnog rada sa decom u okviru svih aspekata razvoja i sledeći sadržaji :
– što više fizičkih aktivnosti u dvorištu, svakodnevne šetnje do obližnjeg parka Bubanj i organizovanje istraživačkih i drugih aktivnosti u prirodi.
– Razvijanje ekološke svesti kod dece na ranom uzrastu, a kroz različite akcije i aktivnosti.
– da deca kroz igru i razne sadržaje i aktivnosti upoznaju prirodu, da je zavole
– da kod dece razvijamo navikezdrave ishrane, saznanja o zdravoj hrani, gajenju voća i povrća, vrstama biljaka, rastu i razvoju biljaka.

Deca će imati priliku da prate razvoj ploda od cvetanja , pa do zrenja, a bez upotrebe pesticida, a na kraju i da uberu plodove.
– Da deca sama sade i neguju povrće i cveće.
– Organizovanje istraživačkih aktivnosti, deci primerenih eksperimenata
– Organizovanje aktivnosti i igre prirodnim materijalima.

Program je u potpunosti usmeren na dete i njegove potrebe za pokretom, igrom, slobodom izbora, a sa ciljem da se u potpunosti razviju potencijali svakog deteta u svim aspektima razvoja, a na deci interesantan i zabavan način.

Programom su predviđene i dodatne aktivnosti:
– školica engleskog jezika, Ability
– psihološke i kreativne radionice za decu – svake subote od 11:30;

 

DOBRODOŠLI U VRTIĆ ,,DEČIJA BAŠTA!

Global Digital Clinik