Bugari i Grci najviše borave u Nišu: U martu bilo najviše turista

Turisti
Turisti; Foto: Petyx Palermo

Nastavljen pozitivan trend rasta u prva tri meseca 2018. godine

U Nišu je u periodu od januara do marta 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 12% u odnosu na isti period 2017. god, pri čemu se broj domaćih turista povećao za 7%, a broj inostranih turista je povećan za 16%, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U Turistiškoj organizaciji Niša ističu da ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – mart 2018. god iznosi 33.389, što pokazuje da je došlo do povećanja od 13% u odnosu na ostvarene rezultate u istom periodu 2017. godine pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 17%, a stranih za 9%.

Sve više stranih turista u Nišu

Tabela: Niš, Republički zavod za statistiku
Tabela: Niš, Republički zavod za statistiku

U pogledu zemalja porekla stranih turista u I kvartalu 2018. god. najveći broj turista u Niš i dalje dolazi iz susedne Bugarske i Grčke, ali je primetan i rast broja stranih turista iz Kine i Makedonije i Švedske.

Najviše turista bilo u martu

Rezultati pokazuju da je u martu mesecu 2018. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 22%, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 21%, a broj inostranih povećan za 23% u odnosu na isti mesec 2017.

Takođe podaci u kategoriji noćenja beleže povećanje, i to da je ukupno noćilo 15% više turista nego mart 2017, pri čemu se broj noćenja domaćih turista povećao za 29%, a broj stranih povećao za 2%.

Global Digital Clinik