Broj pacijenata u kovid bolnicama se smanjuje: U Nišu 51 pacijent sa korona virusom

tri punkta
Stari KC Niš. Izvor: Vikipedija Foto: Milorad Dimić

Prema rečima ministra zdravlja, broj pacijenata u kovid bolnicama se smanjuje, kao i broj onih sa teškom kliničkom slikom i preminulih. Međutim, i dalje je veliki broj pregleda u kovid ambulantama.

U Srbiji je, prema poslednjem zvaničnom izveštaju, hospitalizovano 1507 pacijenata. Registrovano je 108 novih slučajeva, broj pacijenata na respiratorima je 64. Neke bolnice izlaze iz kovid sistema i vraćaju se svom režimu rada. Lončar je apelovao na sve građane da se pridržavaju mera – nose maske, održavaju distancu i higijenu.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KSC Goran Stevanović je upozorio na to da se lekarima javljaju i pacijenti koji imaju pokušaje samolečenja u kućnim uslovima, i tim povodom apelovao na sve građane da se, kada imaju simptome, jave lekaru jer je pregled najvažniji.

U KC Niš hospitaliovana 142 pacijenta

Od 142 hospitalizovanih, virus je potvrđen kod 51 pacijenta, među kojima je i jedno dete. Broj pacijenata koji su u jako teškom opštem stanju, i koji su na veštačkoj ventilaciji je 6. Prema jučerašnjem izveštaju, jedan pacijent je preminuo.