BK NAISSUS vraća niški boks na veliku scenu: Osvojena zlatna rukavica posle 20 godina

BK Naissus
BK Naissus

Boks se zaista vratio na velika vrata i Niš ponovo postaje jedan od značajnijih centara srpskog boksa.

Bokserski klub NAISSUS je već drugu godinu zaredom superligaš i ove godine se bori za prvo mesto grupe B i plasman u plej of među 4 najbolje ekipe koje će se boriti za naslov prvaka Srbije.

U subotu su bokseri NAISSUS-a odmerili snage sa bokserima BK RADNIČKI iz Kragujevca na gostujućem terenu. Niški klub je bio ubedljiv i stigao do pobede u ukupnom skoru od 12:2.

Za NAISSUS su nastupili Darislav Vasilev (jedan od dva pojačanja iz Bugarske), Nikola Lazarević, Petar Stošić, Kamy Riwan (drugo pojačanje iz Bugarske), Nikola Stevanović, Marko Docić i Nemanja Uverić. Tim predvodi istaknuti niški trener Slobodan Kostić. Posle ovo pobede NAISSUS će se u direktnom okršaju sa BK LOZNICA boriti za prvo mesto u grupi i siguran plasman u plej of. Meč je na programu već u četvrtak 26. decembra sa početkom u 18 sati u sali škole Miroslav Antić uz direktan prenos na TV ARENA SPORT. Bilo koja pobeda Nišlijama će već sada zagarantovati plasman u završnicu što znači borbu za šampionsku titulu.

Da su se napokon sve kockice sklopile kada je u pitanju niški boks, govori u prilog i nedavno osvojena omladinska Zlatna rukavica Nikole Lazarevića (BK NAISSUS).

Nikola je osvojio ovo prestižno priznanje i doneo Zlatnu rukavicu u Niš posle 20 godina.

Sve je počelo revijom boksa na niškom keju 2016. godine, sada već događaj koji se tradicionalno organizuje. Niš je bio i domaćin prestižne Zlatne rukavice 2018. godine, predsednik saveza Nenad Borovčanin je dao veliku podršku i za razvoj Olimpijske škole boksa. Značajnu podršku u realizaciji povratka boksa daje i Marjan Cvetković Doca koji je u rukovodstvu saveza. Posle par godina čuvena „Sofka“ je puna nekih novih nada niškog boksa, u BK NAISSUS se svake nedelje povećava broj boksera i bokserki koje od trenera Kostića stiču prve veštine. Klub je od ove godine dobio i novu upravu na čelu sa Aleksandrom Živkovićem (predsednik kluba) i Njegošem Sakićem (sportski direktor).

Grad Niš je stao uz NAISSUS, plemenita veština je pnovo na sceni, stigli su prvi veliki rezultati.