Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik predstavlja Niš i Srbiju na turneji u Španiji

Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik predstavlja Niš i Srbiju na turneji u Španiji
Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik

ANSAMBL NARODNIH IGARA I PESAMA MOZAIK IZ NIŠA, je trenutno na turneji u Španiji u gradu Fuingerola u kome se održava Sajam Naroda, na kome učestvuju sve zemlje.

Ove godine pripala je čas nama da mi predstavljamo Srbiju i nosimo našu zastavu Srbije. U okviru same manifestacije imali smo prilike da svoje tradicionalno kolo i muziku predstavimo na nacionalnoj televiziji u Španiji, i učestvujemo u velikom defileu svih učesnika gde smo kao Srbija dobijali najviše aplauza i ako nedoboljno znaju za Srbiju. Zahvaljujuci organizatorima gospodji Vladani i gospodinu Ivanu Brankoviću koji su rodom iz Niša uspeli smo da svi zajedno sa celom delegacijom iz naše zemlje predstavimo našu Srbiju na najlepši način.

Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik predstavlja Niš i Srbiju na turneji u ŠpanijiOvo je prelepa manifestacija koju treba doživeti da bi mogli sve utiske da da prenesemo u našu Srbiju. Lepota naše zemlje i boje naše zastave, naša domaća kuhinja i tradicionalna muzika doprinele su da štandovi gde je Srbija budu prepuni od stranih posetilaca na sajmu.

Izuzetna organizacija od strane ljudi koji žive ovde u Španiji i velika želja da prikažu našu Srbiju na najlepši način.

Mozaikovci su se predstavili u najlepšem svetlu sa svojim tradicionalnim izvornim igrama iz cele Srbije, lepota naše nošnje, opanka, jeleka i naše muzike prosto je odjekivala celom Španijom. Mala ali odabrana ekipa od 8 igrača iz Mozaika pod rukovodstvom Umetničkih Rukovodilaca Marjana Zdravkovića i Miloša Denića do ponedeljka 6. maja predstaviće ostali igrački program koji su pripremili za ovdašnju publiku u delu na sajmu gde se nalazi štand Srbije.

Ansambl narodnih igara i pesama Mozaik predstavlja Niš i Srbiju na turneji u ŠpanijiPonosni smo na ovo divno iskustvo i vredelo je preći 3,500 kilometara u jednom pravcu autobusom, i učestvovati na ovako veličanstvenoj manifestaciji.

Dostava hrane u Nišu