30 haljina za 30 dana proleća

haljina
Foto: Ilustracija, Unsplash

Tako ženstvena i privlačna, haljina je komad garderobe koji tako rado nosimo tokom svih sezona.

Naravno, proleće definitivno nije izuzetak, a kako biste i ove prolećne sezone izgledale veoma moderno, privlačno i ženstveno, neka vam sledeća galerija haljina služi za inspiraciju.

Prolećno cveće

Ah, to divno proleće i njegovo cveće! Svuda je oko nas i sigurno ne postoji žena kojoj upravo cveće neće izmamiti osmeh na lice. Da biste stalno uživali u njemu tokom prolećne sezone, odlučite se za prolećnu haljinu sa cvetnim uzorkom.

Ovo je najpopularniji uzorak, bez obzira na sezonu, a haljina je svakako jedan od najboljih načina da ga uvrstite u svoj svakodnevni stajling. Naravno, ovde možete dodati i jednobojni blejzer ili kožnu jaknu, posebno tokom svežijih prolećnih dana.

Mala bela haljina

 

Mala crna haljina neprevaziđeni je komad garderobe koji možete nositi baš u svim prilikama. Međutim, ovog proleća odlučite se za jednako privlačnu i popularnu opciju koju, takođe, možete nositi u svim prilikama. To je mala bela haljina.

Postoje mnogobrojni modeli ove popularne haljine. Ako vam je cilj da izgledate što ženstvenije i romantičnije, onda je najbolja opcija da birate modele koji na sebi imaju detalje od čipke ili karnere. Da sve ovo izgleda moderno i privlačno, celokupnoj kombinaciji dodajte žuti blejzer.

Najnežnija boja

Sa prolećem uviek u prvi plan do izražaja dolaze i nežne i oku prijatne boje. Tako je i ovog proleća, a jedna od najpopularnijih boja je puder ružičasta. Rieč je o veoma privlačnoj i blagoj nijansi, a koja odgovara svim prilikama.

Možete je pronaći gotovo na svim komadima garderobe, a ni haljine nisu izuzetak. Haljina u puder ružičastoj nijansi odličan je način da postignete veoma moderan i elegantan stajling (naravno, u zavisnosti od modela haljine), ali i da istovremeno izgledate veoma moderno i trendi.

Transparentno

Prolećne haljine prave se od nešto laganijih materijala, a sigurno ćete naići i na modele koji imaju par prozirnih dielova. To su najčešće modeli koji su mešavina tila i drugih materijala. Veoma su zgodni za svečanije prilike.

Haljina sa prozirnim delovima pomoći će vašoj proljećnoj kombinaciji da “prodiše” i odiše urbanim stilom. Ipak, nemojte preterivati – dovoljno je da prozirini budu samo rukavi ili manji deo iznad dekoltea.

Rukav bez rukava

Možemo reći da je ovo jedan ekstravagantniji model haljine. Odličan je za neobavezne prilike (da, sigurno ovaj model nećete nositi na posao). Upravo ovaj detalj (jedan rukav) je ono što ovu haljinu čini tako interesantnom, a sigurno će vas svi primetiti zbog toga.

Što se tiče stilizovanja, najbolje je da se okrenete aksesoarima. Birajte manje torbe ravnih linija, mada nećete pogrešiti ni sa klasičnom pismo torbom. Veći kaiš samo će ovaj stajling učiniti još modernijim i privlačnijim.

Razigrane tačkice


Tufne su zaista odlične, jer odgovaraju svim prilikama. Naravno, haljina je samo jedan od načina da ih uvrstite u svoj stajling ovog proleća. Što se tiče modela, birajte onaj koji najbolje odgovara vašim preferencijama.

Doduše, sa midi ili maksi haljinom na tufne sigurno nećete pogrešiti. Možete ih nositi u formalnim, ali i u opuštenim prilikama. Što se tiče obuće i aksesoara, odlično ćete postupiti ukoliko dodate one koji su boje tufni.

Prava poslovna


Haljine veoma rado nosimo i na posao, ali tu je ipak potrebno obratiti pažnju na par stvari. Pre svega, to nikako ne bi smele biti dekoltirane haljine (diskretni V izrez zaista je dovoljan). Takođe, potrebno je obratiti pažnju i na dužinu haljine. Shodno tome, idealna opcija je haljina čija dužina seže ispod kolena ili do pola lista (midi haljina).

Što se tiče boja, možda je i najbolja opcija neka od pastelnih nijansi. One će se najbolje uklopiti u poslovno okruženje te nećete previše odudarati od okoline, a sa puder ružičastom sigurno nećete pogriješiti.

Skoro pa leto

Sa prvim toplim danima, na scenu stupaju i komadi garderobe sa prugama. Iako ih rado nosimo tokom svih sezona, ipak su najzastupljeniji tokom ljeta, ali i tokom toplih, prolećnih dana. Jedan od načina da ih nosite tokom ove sezone jeste da birate haljinu na pruge.

Ovo je veoma privlačan model, a neodoljivo će vas podsetiti na duge letnje dane. Ukoliko birate haljinu koja ima belu podlogu, a preko koje se prostiru teget pruge, dobićete mornarski stil. Njega možete upotpuniti pomoću štikli u boji i manje torbe. Naravno, blejzer će vam pomoći da ovaj stil dođe do punog izražaja.

Zanimljivi print

haljina
Haljine sa zanimljivim printovima uvijek su odličan izbor. Ako birate modele koji na sebi imaju motive nekog grada, mora ili savremene atrakcije, to vam može pomoći da vaš celokupni stajling izgleda veoma moderno, upečatljivo i interesantno.

S obzirom na to da su printovi sami po sebi dovoljni da vam osveže stajling, nema potrebe da ih mešate sa drugim dezeniranim komadima garderobe. Možda je čak i najbolje da oni budu jednobojni. Ako baš ne možete da odolite, baletanke sa printom odlična su opcija.

Za sve prilike

Lagana prolećna haljina idealna je za toplije dane, ali i za sve prilike. Kako bi to zaista bilo tako, najbolje je da birate midi haljinu dugih rukava. Neka ti rukavi budu malo opušteniji jer ćete na taj način samo poboljšati celokupni utisak.

Ako vam je cilj da to izgleda ultra ležerno, ali i dalje jako sofisticirano i moderno, onda birajte model kod kojeg su rukavi blago prozirni. Midi haljina zaista je odlična opcija za sve prilike, a posebno kada je riječ o modelima koji imaju diskretniji V izrez.

Čipka


Bez obzira da li je ona samo mali detalj ili čini sveukupni materijal od kojeg je komad garderobe napravljen, čipka je veoma privlačna i poželjna, a posebno tokom toplijih prolećnih dana.

Ukoliko birate haljinu od čipke, bilo bi dobro da obratite pažnju na to da ona ne otkriva previše (dakle, birajte modele koji imaju postavu na najbitnijim dijelovima). Ovaj model haljine veoma lako možete uvrstiti u svakodnevni prolećni stajling. Što se tiče stilizovanja imajte na umu da je čipka veoma raskošan materijal te da je dovoljno tek par, diskretnijih aksesoara.

Haljina na preklop


Haljine na preklop veoma su popularne tokom prolećnee i letnje sezone, a veoma su privlačne i funkcionalne. Upavo njihov podesivi struk ono je što ih izdvaja u odnosu na ostale modele haljina. Mogu vam pomoći da na veoma lagan način stvorite balanas između gornjeg i donjeg dela tela te da ujedno izgledate i malo vitkije.

Ovo se posebno odnosi ukoliko se odlučite za tamnije modele čija dužina seže tik ispod kolena. Svakako je poželjno da to bude malo duža haljina, jer haljine na preklop uglavnom imaju izraženiji dekolte pa je proporcija između dekoltea i dužine veoma bitna).

Pikaso


Naravno da uvek možete birati haljine koje su pravo malo umetničko delo. To ćete postići ukoliko se odlučite za modele zanimljivih printova. Možda ih nećete moći nositi u poslovne svrhe, ali sigurno hoćete u svim neobaveznim prilikama.

Ono što je sigurno jeste da ćete odmah privući pažnju. Što se tiče kombinovanja, nabolje je da birate jednobojne jakne ili blejzere.

Prozirni delovi

Ovo izgleda dosta neobično, ali je veoma moderno. Haljina sa prozirnim delovima može vam pomoći da u potpunosti osvežite prolećni stajling, a siguran je znak da ćete se izdvojiti iz gomile.

Kao što smo već napomenuli, nema potrebe da se pretjeruje. Najbolje je birati modele gde prozirni delovi blago otkrivaju određene delove tela. Ako je riječ o jednobojnoj haljini, veoma lako možete dobiti monohromatski stil tako što ćete je kombinavati sa cipelama i jaknama u istom tonu.

Najoptimističnija boja

Možete je voleti ili ne voleti, ali žuta je jedna od prolećnih boja koja je veoma lepa i privlačna. Tako sveža i nežna. Možete je nositi u svim prilikama, ali i kombinovati sa svim bojama iz neutralnog spektra.

Ukoliko se ovog proleća odlučite za žutu haljinu, onda je to pun pogodak.

Možete je kombinovati sa blejzerima i kožnim jaknama. Odličan izbir je i crna kožna jakna ili sivi blejzer. Nećete pogrešno uraditi ni ako se odlučite za beli bjelzer ili teget teksas jaknu.

Košulja, a haljina

Jedna od najjednostavnijih kombinacija za prolećnu sezonu svakako je kombinacija farmerica, košulje i blejzera. Međutim, isto tako je veoma jednostavna, ali još efektnija, košulja haljina. Ovaj model haljine idealan je za toplije prolećne dane, a možete je nositi i na posao i u svim drugim neformalnim prilikama.

Što se tiče stilizovanja, dodajte torbu i zanimljive naušnice. Kada su u pitanju malo svežiji dani, kožna jakna odlična je opcija. Takođe, nećete pogriješiti ni ako se odlučite za mantil koji će pratiti dužinu haljine ili strukirani blejzer.

Plisirana haljina


Plisirana suknja definitivno je jedan od najpopularnijih prolećnih komada garderobe, ali ništa manje nije popularna ni plisirana haljina. Ona je veoma ženstven komad garderobe koji odgovara svim prilikama. Posebno je poželjna za večernje izlaske ili formalne večernje prilike.

Može se reći i da je veoma raskošan komad garderobe koji vam pomaže  da izgledate veoma eleganto i ženstveno, a jedan od najboljih prolećnih modela je plisirana midi haljina sa rukavima.

Haljina A kroja


Ukoliko vam je cilj da na veoma lagan način prikrijete problematične delove tela, koji vas pomalo čine i neisgurnima, birajte haljinu A kroja sa cvjetnim dezenom. Ovo je haljina koja vam može pomoći da vizuelno izgledate vitkije. Njen (strateški postavljen) dezen će skrenuti pažnju sa najproblematičnijih dijelova tijela.

S obzirom da je reč o prolećnoj sezoni, sigurno nećete pogrešiti ukoliko birate model sa dugim rukavima,  koji će samo dodatno zaokupiti pažnju i pomoći vam da izgledate i osećate se fantastično.

Bez ramena


Naravno da ćete tokom toplih dana željeti da pokažete ta divna ramena, ali i ovdje je rieč o “strategiji”.

Ukoliko birate haljine bez ramena, one vam pomažu da na najjednostaviji način privučete pažnju na gornji deo tela.

Da bi to bilo što upečatljivije, dodajte i par aksesoara. Najbolje je da oni budu što diskretniji. Primera radi, tanki lančić sa malim priveskom odlična je opcija, jer će još više privući pažnju na gornji deo tela.

Moderno karirano


Karirani komadi garderobe veoma su zgodni za svakodnevne prilike. Haljina sa crnom podlogom preko koje se prostiru svijetle neravne linije, a koje stvaraju popularne kockice, jedan je od odličnih načina da nosite modernu verziju kariranog dezena.

Ukoliko birate opcije koje sežu tik ispod kolena ili čija se dužina završava na kolenima, onda taj model možete nositi i u poslovne prilike. Ovo je veoma moderan dezen i, iako je dosta sličan klasičnom kariranom dezenu, ipak se bitno razlikuje od njega.

Boho šik

haljina
Taj divni boho stil! Uvek ga tako rado nosimo, a posebno smo skloni da ga uvrstimo u svakodnevni stajling tokom toplijih dana. Jedan od načina da ovaj vanvremenski stil nosite tokom ove sezone jeste da birate haljinu koja ima određene boho detalje.

Karakteristični dezen (čitajte: neponovoljivo cvijeće) garancija je veoma upečatljivog stajlinga. Ukoliko birate modele na kopčanje, poželjno je da dekolte ne bude predubok, posebno ukoliko imate izraženo poprsje.

Mini haljina


Mini haljine nam dolaze u mnogobrojnim modelima i dezenima. Veoma privlačna i jako moderna, plisirana mini haljina stil je koji odgovara svim neformalnim prilikama.

Jedan od najboljih dezena svakako je cvetni, a ako vam je cilj da uvijek budete u centru pažnje, onda je crvena mini haljina pun pogodak. Ovde možete dodati i blago strukiranu kožnu jaknu ili kožnu jaknu ravnih linija, kako biste izgledale što modernije i privlačnije.

Par slojeva


Često ćete videti i haljine koje imaju dva različita poruba, a u većini slučajeva reč je o “slojevitim” modelima. O čemu se zapravo radi? Preko baznog sloja prebačen je sloj od tila koji je malo duži, a koji haljini daje veoma ženstven i privlačan stil.

A, kao što nam je već poznato, cvjetni uzorak je najpopularniji i najženstveniji pa onda, upravo, birajte haljinu sa tim uzorkom. Ovaj model haljine zaista je idealan za sve prilike, a veoma ga lako možete kombinovati skoro sa svim prolećnim modelima jakni.

Za svaki dan

haljina
Naravno da postoje i modeli haljina koje možete nositi baš svaki dan i baš u svim prilikama, a potrebno je obratiti pažnju na dužinu i kroj haljine.

Blago plisirana haljina čija dužina seže tik ispod kolena sigurno je jedan od tih modela.

Mini haljina 2.0


Mini haljine uvek su veoma popularne, ali ovde je veoma bitno da pratite samo jedno pravilo: ukoliko nosite mini haljinu u malo svečanijim prilikama (ali i uopšteno), birajte modele koji nisu dekoltirani.

Daleko od toga da bi oni trebalo da imaju rol kragnu, ali uvijek imajte na umu da je donji dio tela otkriven te da je potrebno stvoriti balans između gornjeg i donjeg dela tela.

Na taj način ćete izgledati veoma pristojno, ali to vam može pomoći i da izgledate vizuelno viši. P.S: eventualno možete odlučiti da birate model koji ima veoma diskretan okrugli ili V izrez.

Svakodnevni stil


Ukoliko baš i niste žena koja voli da eksperimentiše sa svetlijim bojama, onda je najbolje da se držite neutralnog spektra boja. Sa crnom i belom sigurno nikada ne možete pogrešiti, a najbolje od svega jeste što se na tržištu mogu pronaći mnogobrojni modeli haljina koji su u tom “fazonu”.

Ipak, ovde bi bilo dobro da ipak unesete malo svežine u celokupni stajling. Neka to onda bude pomoću aksesoara. Puder ružičata prilično je neutralna nijansa, a ovoj crno-beloj kombinaciji dodajte štikle u pomenutoj pastelnoj boji i izgledaćete fenomenalno.

Voće

haljina
Iako volite haljine sa dezenom, ipak biste htele da se malo izdvojite iz mase i preskočite populano cveće i tufne? Nije to uopšte tako teško! Evo, primera radi, zašto ne odabrati haljinu sa višnjama ili trešnjama?

Veoma zanimljiva i privlačna, garancija je da nećete ostati neprimećene. Možete je nositi u mnogobrojnim prilikama (možda čak i na posao). Dodajte jednobojni blejzer ili mantil i spremne ste da vas svi primete, ali i da se osećate veoma ženstveno i poželjno.

Kimono haljina


Klasični kimono, koji su nosili i muškarci i žene u drevnom Japanu i koji je i deo japanske narodne nošnje, dobio je svoju moderniju verziju. Naime, reč je o haljinama koje prate linije klasičnog kimona, ali su znatno kraće pa ćete najćešće naći modele čija dužina seže do kolena ili do pola lista.

Ovo je veoma privlačan model haljine, a idealan je za sve neformalne prilike (mada su modeli do pola lista odlični i za poslovne prilike). Sve u svemu, kimono haljinu možete veoma lako uvrstiti u svoj stajling. Dovoljno je dodati tek par aksesoara da ovaj stajling učinite veoma upečatljivim.

Uvek opuštena

haljina
Duga haljina sa razigranim volanom u donjem delu idealna je za sve neobavezne prilike, a jedan je od onih modela koji će vam pomoći da izgledate veoma opušteno i ležerno.

Veoma je lagana za kombinovanje sa svim modelima jakni. Ako želite da postignete veoma opušten stil, onda birajte uvek popularnu teksas jaknu. Takođe, bitno je napomenuti da će porubi različnitih dužina vašim nogama pomoći da vizuelno izgledaju duže, a malo suptilniji dekolte će cjelokupnom stilu dati i nježniji i ženstveniji izgled.

Mrežasti delovi

haljina
Čipka je veoma popularan materijal koji možete nositi gotovo u svim prilikama. Ipak, jednako su popularni i poželjni i materijali koji samo podsjećaju na čipku. Reč je o mrežastim delovima koji stvaraju različite vrste dezena.

Na ovoj haljini to je cvetni dezen, mada postoje i modeli sa geometrijskim oblicima. Ovo je veoma privlačan i moderan model haljine. Idealan je za večernje izlaske, kafu sa prijateljicama, obavljanje mnogobrojnih, svakodnevnih obaveza… Ma, nosite je gde god poželite, jer sigurno nećete pogrešiti, a izgledaćete veoma privlačno i moderno.

Autor: minimagazin.info

Dostava hrane u Nišu